Χρηματιστήρια: Κέρδη στην Αθήνα χάρη στην «αντίδραση» των τραπεζών

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 13:14
UPD:13:55
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Άτονη η αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο +0,55% και τις 855 μονάδες, με τις τράπεζες να ενισχύονται 2,6%, μετά το χθεσινό sell off.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν Eurobank και Alpha Bank +3,3% και ακολουθούν  Εθνική +2,2% και Πειραιώς +0,70%. Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά ξεχωρίζουν Coca Cola +2,6%, Μυτιληναίος +1,8%. Πιέσεις για τον ΟΤΕ που υποχωρεί άνω του 2%, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια χάνουν 1,2%.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, παρακολουθώντας τα παγκόσμια κέρδη καθώς μια άλλη ευμετάβλητη εβδομάδα συναλλαγών πλησιάζει στο τέλος της.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,2% στις αρχές του εμπορίου, με τους βασικούς πόρους να αυξάνονται κατά 2,4% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος. Τα οικιακά είδη υποχώρησαν 0,6%. Κέρδη 2% σημειώνει ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά για μια αρνητική εβδομάδα, αφού έκλεισαν απότομα χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις δυσοίωνες αναφορές κερδών από τους λιανοπωλητές των ΗΠΑ υποβάθμισαν το παγκόσμιο κλίμα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό την Παρασκευή, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να οδηγεί σε κέρδη, καθώς η Κίνα διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού του ενός έτους στο 3,7%, αλλά μείωσε το βασικό επιτόκιο των στεγαστικών δανείων κατά 15 μονάδες βάσης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ενισχύθηκαν στις προσυνεδριακές συναλλαγές, υποδεικνύοντας ένα υψηλότερο άνοιγμα στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι έμποροι παρακολουθούν αν ο S&P 500 θα πέσει στην επικράτεια του bear market.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα