Wall Street: Απώλειες με τον S&P 500 ακόμη πιο κοντά σε bear market

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 23:38
UPD:20/05/2022 00:01
REUTERS/Brendan McDermid

Μετά από μία έντονα νευρική συνεδρίαση με αρκετές αυξομειώσεις, ο S&P 500 πλησίασε ακόμη πιο κοντά τη bear market, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να ρευστοποιούν μετοχές υπό τον φόβο ότι οι επιτοκιακές αυξήσεις από τη Fed θα οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση. 

Ο δείκτης υποχώρησε 0,58%, αφού διολίσθησε 4% στη συνεδρίαση της Τετάρτης, απέχοντας 18% από το ιστορικό υψηλό που άγγιξε τον Ιανουάριο. 

Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,75%, μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2020 στην χθεσινή συνεδρίαση, χάνοντας 1.164 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,26%, μετά τις απώλειες 4,7% της Τετάρτης.

Η Cisco αποτελεί την τευλευταία μεγάλη εταιρεία που βουλιάζει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με τη μετοχή της να υποχωρεί 14%. Η Cisco ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία έσοδά της υποχώρησαν περισσότερο του αναμενομένου και προειδοποίησε ότι θα είναι απογοητευτικά στο τρέχον τρίμηνο.  

Από την άλλη πλευρά, η ανάκαμψη ορισμένων τεχνολογικών μετοχών προσέφερε τόσο στον S&P 500 όσο και στον Nasdaq τη δυναμική για σταθεροποίηση σε αρκετές στιγμές στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Η μετοχή της Synopsys ενισχύθηκε 12%, από τη στιγμή που η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ενώ η μετοχή εταιρείας στον χώρο του cloud Datadog κατέγραψε άνοδο 12%. Στο «πράσινο» και μετοχές των Nvidia, Amazon και Tesla.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχωρούν περισσότερο από 3% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ο Dow Jones καταγράφει πτώση 2,9% μέχρι στιγμής, με τις απώλειές τους να καθοδηγούνται εν μέρει από τα τριμηνιαία αποτελέσματα των Target και Walmart που έδειξαν ότι το υψηλότερο κόστος και η περιορισμένη καταναλωτική ζήτηση πλήττουν τα κέρδη και έσοδα. Ακόμη και μετά τη βουτιά 24% της Τετάρτης, η μετοχή της Target υποχώρησε ξανά σήμερα 4%. 

«Οι απότομες ρευστοποιήσεις αυτών των εταιρειών δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο στα κέρδη. Παρ΄όλα αυτά, τα περιθώρια κέρδους και τα προσδοκώμενα κέρδη παραμένουν ανθεκτικά», σημειώνει αναλυτής της Barclays. 

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αρκετές μετοχές του δείκτη S&P 500 άγγιξαν νέα χαμηλά 52 εβδομάδων στη σημερινή συνεδρίαση. Η μετοχή της Target διαπραγματεύεται σε χαμηλά που είχαν να επαναληφθούν από το Νοέμβριο του 2020. Η μετοχή της Walmart διαπραγματεύεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, ενώ η μετοχή της Bank of America και της Charles Schwab βρέθηκαν στο χειρότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021. Επίσης, η μετοχή της Intel κινήθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα