«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει»

Κοινό άρθρο Μέρκελ - Σαρκοζί
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 17:23
UPD:17:26

Tη «μεγαλύτερη κρίση στη νεώτερη ιστορία της Ευρώπης» αναλύουν η Αγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί σε κοινό άρθρο τους με τίτλο «Η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει» που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και τη γαλλική Le Figaro.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνουν ότι «κάποιες χώρες θα παραβιάσουν --όπως όλα δείχνουν- το όριο του 3% στο δημοσιονομικό τους έλλειμμα, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» και αναφέρονται στη αποφασιστική σημασία του πακέτου μέτρων που θα παρουσιάσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Ζούμε την μεγαλύτερη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση των τελευταίων 70 ετών.«Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες η κατάσταση της οικονομίας είναι ενδεχομένως η χειρότερη εδώ και δεκαετίες», τονίζουν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί.

Εκφράζουν παράλληλα την ελπίδα ότι η επόμενη χρονιά, « θα φέρει την σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία στη συνέχεια θα ξαναρχίσει να αναπτύσσεται» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε απόλυτα τις προβλέψεις».

«Παρά τα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες οι αγορές εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίση». Τέλος και οι δύο ηγέτες παροτρύνουν τις τράπεζες «να κάνουν χρήση των πακέτων σωτηρίας που τους προτείνουν οι κυβερνήσεις και να συνεχίσουν να χορηγούν πιστώσεις συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία των εθνικών οικονομιών».

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα