Να προχωρήσουν σε προσφορές καλεί τα μέλη του ο ΕΣΑ

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 21:27

Να προχωρήσουν σε προσφορές καλεί τους εμπόρους-μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΕΣΑ), προκειμένου να αναθερμανθεί η αγορά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο ΕΣΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «βιώνουμε μια κρίση με απροσδιόριστες διαστάσεις» την οποία αποδίδει «σε αυτούς τους λίγους που εκμεταλλεύτηκαν την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών με μοναδικό σκοπό τον αθέμιτο πλουτισμό εις βάρος των ομήρων που το σύστημα αυτό δημιούργησε».

Σημειώνει ακόμη πως «καθημερινά γινόμαστε θεατές ενός έργου όπου φαίνεται πως η διανομή των ρόλων δεν έχει καμία σημασία, ενώ στις αντίστοιχες παγκόσμιες περιπτώσεις ο συντονισμός και η αποφασιστικότητα του σκηνοθέτη φέρνει το έργο σε πρεμιέρα». «Οι διαχρονικά αποσπασματικές Υπουργικές Αποφάσεις και Ερμηνευτικές Εγκύκλιοι, παρά τις έντονες αντιδράσεις μας, στρέβλωσαν τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού» προσθέτει.

Συνεχίζοντας καλεί τους εμπόρους που επιθυμούν να ανταποκριθούν στην έκκληση του να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνεται για προσφορές με αναγραφή ποσοστού μείωσης τιμών στις προθήκες των καταστημάτων τους.

Παράλληλα ζητάει από τις τράπεζες να δείξουν αντίστοιχη συμπεριφορά και υπευθυνότητα τόσο στους πελάτες τους - επιχειρήσεις, όσο και στους πελάτες τους - καταναλωτές, μειώνοντας κατά 20% τα επιτόκια χορηγήσεων πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

Επίσης ζητεί από την κυβέρνηση άμεση μείωση του Φ.Π.Α. κατά δύο μονάδες του υψηλού συντελεστή (19%) και δραστική μείωση του Φ.Π.Α. στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Τέλος, για την στήριξη της απασχόλησης και ως επιβράβευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες διατηρούν θέσεις εργασίας σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης τα τρία τελευταία χρόνια, θεωρεί επιβεβλημένη επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων, που να ισοδυναμεί με το επίδομα ανεργίας περίπου των 430 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα