Panasonic: «Ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορία

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 09:45

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ετήσια κερδοφορία κατά 90% προχώρησε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών Panasonic, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης και τον περιορισμό των κερδών από το εξωτερικό λόγω της ενδυνάμωσης του γιεν.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν σε 30 δισ. γιεν (316 εκατ. δολάρια), έναντι 310 δισ. γιεν που εκτιμούσε η διοίκησή της στις 28 Οκτωβρίου.

Η Panasonic, η οποία αναμένει την πρώτη μείωση της κερδοφορίας της σε διάστημα πέντε ετών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως στην επιδείνωση των προοπτικών συνέβαλαν και οι δαπάνες αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της.

«Η τρέχουσα χρηματοοικονομική κρίση, η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό έχει επιδεινωθεί σημαντικά», σημειώνει η εταιρεία. «Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επιχειρηματικές συνθήκες της εταιρείας επιδεινώνονται δραματικά», συμπληρώνει.

Όσον αφορά στις πωλήσεις, η Panasonic αναθεώρησε την πρόβλεψή της για το σύνολο της χρονιάς σε 8,5 τρισ. γιεν από 9,2 τρισ. γιεν που εκτιμούσε προηγουμένως και 9,07 τρισ. γιεν που είχαν διαμορφωθεί ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα