Wall Street: Άνοδος στο ξεκίνημα με το βλέμμα στις δηλώσεις Πάουελ

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 16:50
UPD:16:51
REUTERS/Brendan McDermid

Ανοδικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ανακάμπτοντας μετά από μια ασταθή συνεδρίαση τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αντιμετώπιζαν ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,5%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average κέρδη 1,4%. Ο δεικτοβαρής τεχνολογικός Nasdaq έκανε άλμα 2,0%. Τη Δευτέρα, οι σημαντικοί δείκτες των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν σε μικτές περιοχές μετά από ένα selloff στην τελευταία συνεδρίαση που ώθησε τον Nasdaq σε πτώση 1,2%.

Οι αμερικανικές μετοχές βλέπουν δραματικό sell off τον τελευταίο καιρό, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αξιολογήσουν την πορεία των αγορών εν μέσω ευρείας κλίμακας οικονομικών, γεωπολιτικών ανησυχιών και ανησυχιών για τον Covid-19.

Το μεγαλύτερο βάρος στο μυαλό πολλών επενδυτών είναι οι προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ καθώς η Federal Reserve αυξάνει τα επιτόκια. Τη Δευτέρα, τα στοιχεία από την Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης προκάλεσαν ανησυχίες αφού έδειξαν ότι η δραστηριότητα των εργοστασίων στην πολιτεία μειώθηκε τον Μάιο, με τις αποστολές να πέφτουν με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές της πανδημίας.

Την Τρίτη, ωστόσο, νέα στοιχεία από το Υπουργείο Εμπορίου έδειξαν κάποια σημάδια οικονομικής ανθεκτικότητας, με τις καταναλωτικές δαπάνες τον Απρίλιο να αυξάνονται για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Αυτό, καθώς και η επαναλειτουργία ορισμένων καταστημάτων στη Σαγκάη αυτή την εβδομάδα, παρείχαν κάποιες πηγές αισιοδοξίας.

Αργότερα την Τρίτη, οι επενδυτές θα ακούσουν επίσης τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell στο Future of Everything Festival της Wall Street Journal. Οι παρατηρητές της αγοράς συνεχίζουν επίσης να αξιολογούν τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και τις προοπτικές για την οικονομία της Κίνας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα