Πετρέλαιο: Η Σαουδική Αραβία θέλει να ξεπεράσει τα 13 εκατ. βαρέλια την ημέρα μέχρι το 2027

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 16:34
UPD:16:35
EPA/ALI HAIDER

Ενώ η τιμή του βαρελιού συνεχίζει να ανεβαίνει, η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει να ενισχύσει τις θέσεις της αυξάνοντας την πετρελαϊκή παραγωγή της.

Η χώρα σχεδιάζει να αυξήσει την ημερήσια παραγωγική της ικανότητα κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο βαρέλια για να ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως τις αρχές του 2027, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ενέργειας. «Το πιο πιθανό είναι 13,2 έως 13,4 (εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα), αλλά στα τέλη του 2026 ή στις αρχές του 2027», είπε ο υπουργός Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν σε διάσκεψη στο Μπαχρέιν. Η

παραγωγή σε αυτό το επίπεδο θα διατηρηθεί «αν το επιτρέψει η αγορά», πρόσθεσε. Η εθνική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2020 ότι το Υπουργείο Ενέργειας της έδωσε εντολή να αυξήσει τη μέγιστη παραγωγική της ικανότητα από 12 σε 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. 

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να ανταποκριθεί στις πρόσφατες εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για αύξηση της παραγωγής σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τις τιμές του πετρελαίου που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη από την έναρξης της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην αρχή του πολέμου, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους στον ΟΠΕΚ+. Στις αρχές Μαΐου, οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν σε οριακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τους.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα