Συγκεκριμένη πρόταση από τους φορείς της αγοράς αναμένει το ΥΠΑΝ

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 15:22
UPD:15:35

Μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν έχει ολοκληρωμένη πρόταση από φορείς της αγοράς για το θέμα των εκπτώσεων και ευρύτερα της λειτουργίας της αγοράς, σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος, τονίζοντας πάντως πως ο τελευταίος λόγος θα είναι στο υπουργείο, το οποίο και θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη της απόφασης.

«Εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε πρωτοβουλία εν αγνοία των παραγόντων της Αγοράς. Περιμένουμε αυτοί να έχουν τον πρώτο λόγο», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος.

«Περιμένουμε τις επόμενες ώρες, τις επόμενες μέρες, να υπάρξει τέτοια πρόταση, την οποία ακούμε από τα ΜΜΕ, αλλά δεν έχει φτάσει σε μας. Υπάρχει μόνο μια πρόταση του Προέδρου του ΕΒΕΑ για λειτουργία των καταστημάτων στις 28 Δεκεμβρίου 2008. Περιμένουμε σχολιασμό, - θετική ή αρνητική κρίση - και σ’ αυτήν την πρόταση, από τους υπόλοιπους φορείς της Αγοράς», ανέφερε ο κ. Βλάχος ερωτηθείς σχετικά, και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε πρωτοβουλία εν αγνοία των παραγόντων της Αγοράς. Περιμένουμε αυτοί να έχουν τον πρώτο λόγο. Εμείς θα αξιολογήσουμε όποια ιδέα πέσει στο τραπέζι, θα καλέσουμε σε συζήτηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα πάρουμε την τελική απόφαση. Είμαστε σ’ αυτή τη διαδικασία και νομίζω ότι η συνέχιση μιας γενικόλογης κουβέντας που γίνεται αυτές τις μέρες, δεν μπορεί να έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Επιτέλους ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη των λόγων του, κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση».

Όπως είπε ο υφυπουργός, κοινή συνάντηση θα υπάρξει μόνο εφόσον υπάρξει συγκεκριμένη, υπεύθυνη ατζέντα από τους φορείς, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα