Ηλεκτρονική: Ανοδος τζίρου, μείωση κερδών στο α’ τρίμηνο χρήσης

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 17:36

Αύξηση 11,11% εμφάνισε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της Ηλεκτρονικής Αθηνών, στο πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης (1/7/2008 έως 30/6/2009), διαμορφούμενος στα 54,84 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση προέρχεται κυρίως από την ενοποίηση της Σαραφίδης Α.Ε. Σε επίπεδο εταιρείας, τη συγκεκριμένη περίοδο προστέθηκε μόνο ένα νέο κατάστημα, αυτό της Λ. Συγγρού στην Αθήνα.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου υποχώρησαν σε 2,67 εκατ. ευρώ, από 3,67 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 442,65 χιλ. ευρώ από 2,23 εκ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Ηλεκτρονική, η μείωση της κερδοφορίας της οφείλεται στην ελαφρά μείωση των πωλήσεων των παλαιών καταστημάτων σε συνδυασμό με την υστέρηση του ποσοστού μικτού κέρδους το συγκεκριμένο τρίμηνο. Επιπλέον, η πλήρης λειτουργία του καταστήματος της Σερβίας επιβάρυνε τα αποτελέσματα του τριμήνου.

«Η Διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι θα υπάρξει κάμψη των πωλήσεων τα επόμενα ένα ίσως και δύο τρίμηνα λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με το αντίστοιχο τρίμηνο της περυσινής χρήσης, λόγω της πλήρους ενοποίησης με τη θυγατρική Σαραφίδης Α.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα