ΥΠΟΙΟ: Με υπευθυνότητα η χρήση της ευελιξίας του Συμφώνου Σταθερότητας

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 20:20
UPD:28/11/2008 01:56

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και για το λόγο αυτό ενεργοποιείται το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις χαρακτήρισε θετικές γιατί στοχεύουν, όπως ανέφερε, σε μια συντονισμένη δημοσιονομική ώθηση που είναι αναγκαία για την Ευρώπη. Ωστόσο η ώθηση αυτή θα είναι περισσότερο αποτελεσματική, πρόσθεσε, αν συνοδευτεί και από ανάλογη πολιτική σε άλλες χώρες εκτός της Ευρώπης. Οι προτάσεις της επιτροπής πρέπει να εγκριθούν από το Συμβούλιο ECOFIN και το Eυρωπαϊκό Συμβούλιο (Κορυφής) της ΕΕ που συνεδριάζουν τις επόμενες εβδομάδες.

Συνεχίζοντας τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει, με υπευθυνότητα την ευελιξία που προσφέρει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και αυτό, όπως ανέφερε, επειδή τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι στενά λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους που μας κληροδότησε το παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα