Σημαντικά κέρδη

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 00:01

Σημαντικά κέρδη παρουσίασαν, χθες, οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών και ασιατικών χρηματιστηρίων, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα, εξαιτίας του εορτασμού της Ημέρας Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, που κράτησε κλειστή τη Wall Street.

Στην Ευρώπη με οδηγό τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,7% στις 852,76 μονάδες. Από την αρχή της εβδομάδας έχει σημειώσει άνοδο 12%, με τις απώλειές του από τις αρχές του έτους ωστόσο να παραμένουν πάνω από 40%.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου. Θετικό, αλλά υποτονικό ήταν το κλίμα και στα χρηματιστήρια της Ασίας. Τον τελευταίο μήνα, παρά την πληθώρα σχεδίων διάσωσης που ανακοινώνονται από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί. Το Νοέμβριο διατήρησαν σταθερές, αλλά σε χαμηλά σχετικά επίπεδα, τις τοποθετήσεις τους σε μετοχές.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, στην οποία συμμετείχαν 45 κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την ηπειρωτική Ευρώπη και τη Βρετανία, το ποσοστό των μετοχών σε ένα μέσο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο είναι αυτόν το μήνα 54,8%- ανεπαίσθητα αυξημένο σε σχέση με το 54,7% του Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα