Χρηματιστήριο: Ανοδική αντίδραση με Intrakat στο +9%

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 13:42
UPD:13:43
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδικά στις 869 μονάδες και το +1,05% κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών. Κέρδη 1,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.099,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,88% στις 582,11 μονάδες.

Στα μη τραπεζικά blue chips ξεχωρίζουν το άλμα της Intrakat (+9%) και της Viohalco (+7%). Άνω του 2% κινούνται Quest, Jumbo και ΟΤΕ. Ενίσχυση 1% σε Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Πειραιώς, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ. Αντιθέτως υποχωρούν Motor Oil, Coca Cola, ΕΛΠΕ και Εθνική.

Αύριο Πέμπτη 12 Μαΐου ανακοινώνονται τα εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου της Τράπεζα Πειραιώς και των ΟΤΕ, Coca Cola, Τιτάν και ΕΛΠΕ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,2% μέχρι τα μέσα του πρωινού. Τα αυτοκίνητα σημείωσαν άλμα 2,9% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς όλοι οι κλάδοι διαπραγματεύονταν σε θετικό έδαφος εκτός από την υγειονομική περίθαλψη, που υποχώρησε 0,9%.

Το θετικό πρωινό στην Ευρώπη ήρθε μετά από ασταθείς συνεδριάσεις στην περιοχή και σε αγορές πιο μακρινές. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά στο 0,93%, ενώ κέρδη 1,03% σημειώνει ο FTSE του Λονδίνου.

Οι παγκόσμιες αγορές ανέκαμψαν από το εκτεταμένο ξεπούλημα τις τελευταίες ημέρες, που προκλήθηκαν κυρίως από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων — και την πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης. Την Τρίτη, οι αμερικανικές μετοχές είδαν ότι οι κύριοι μέσοι όροι δυσκολεύονταν να ανακάμψουν μετά από τρεις ημέρες υψηλών πωλήσεων που έφεραν τον S&P 500 στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερο από ένα χρόνο.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα