Toyota, Nissan: «Κατακρημνίστηκαν» οι πωλήσεις στην Ιαπωνία

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 09:57

Επικεφαλής της μεγαλύτερης πτώσης των πωλήσεων οχημάτων στην Ιαπωνία σε διάστημα 34 ετών τέθηκαν οι Toyota Motor και Nissan Motor.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Japan Automobile Dealers Association, οι πωλήσεις αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων – εξαιρουμένων των αυτοκινήτων πολύ μικρού μεγέθους – υποχώρησαν το Νοέμβριο κατά 27% στα 215.783 οχήματα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας Toyota Motor πούλησε 106.342 οχήματα – εξαιρουμένων των μοντέλων της Lexus – 28% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις της Nissan, της τρίτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, υποχώρησαν κατά 30% στα 30.134 οχήματα.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν «ψαλιδίσει» τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία στο τρέχον οικονομικό έτος, καθώς οι χαμηλότεροι μισθοί και οι περιορισμένες πιστώσεις έχουν επηρεάσει σημαντικά τις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι μισθοί στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη υποχώρησαν τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά φέτος, καθώς οι επιχειρήσεις μείωσαν τις πληρωμές των υπερωριών τα μέγιστα σε διάστημα έξι ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα