Στην τελική ευθεία το επενδυτικό πρόγραμμα των Σωληνουργείων Κορίνθου

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2001 19:09
UPD:19:15

Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Ελληνικά Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. το οποίο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει με κεφάλαια ύψους 8,8 δισ. δρχ. που αντλήθηκαν εντός του 1999 από το ΧΑΑ.

Το επενδυτικόο πρόγραμμα ης εταιρείας ξεκίνησε το 1997 με τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων μονάδων της στην Κόρινθο και συνεχίστηκε από το 1999 με την αγορά οικοπεδικής έκτασης 1.029 στραμμάτων στη Βιομηχανική Ζώνη της Θίσβης στη Βοιωτία, όπου ανεγέρθηκαν οι νέες σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της. Με τη σταδιακή λειτουργία των νέων αυτών εγκαταστάσεων η εταιρεία αναμένει ραγδαία αύξηση του κύκλου εργασιών της.

Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί και τεθεί σε λειτουργία το μεγαλύτερο κομμάτι του παραπάνω έργου. Η γραμμή παραγωγής σωλήνων ευθείας ραφής, η οποία έχει τη δυνατότητα παραγωγής σωλήνων διαμέτρου 24'', ήδη παράγει σωλήνες για τα νέα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη γραμμή παραγωγής σωλήνων σπειροειδούς ραφής.

Υπό κατασκευή βρίσκεται, επίσης, η δεύτερη μονάδα σωλήνων με αντιδιαβρωτικά υλικά (πολυολεφίνες και εποξειδικές ρητίνες). Παράλληλα, η μονάδα ιδιοπαραγωγής ρεύματος αναμένεται σύντομα να τεθεί σε λειτουργία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα