Το «δεξί χέρι» του Έλον Μασκ: Κλείνει συμφωνίες, βρίσκει βρώμικα μυστικά των αντιπάλων

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022 11:17
UPD:11:20
REUTERS/Hannibal Hanschke

Ξεθάβει βρώμικα μυστικά αντιπάλων. Κανονίζει τη λήψη τεράστιων δανείων. Προσλαμβάνει σωματοφύλακες, πουλάει σπίτια και διοικεί (στα χαρτιά τουλάχιστον) μία εταιρεία νευροτεχνολογίας πολλών δισεκατομμυρίων. Όλα αυτά τα κάνει ο Τζάρεντ Μπίρχαλ, ο οποίος τα τελευταία 6 χρόνια είναι το δεξί χέρι του Έλον Μασκ, διαχειριζόμενος την περιουσία και κάθε είδους περιπέτεια του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη. 

Σε αναλυτικό ρεπορτάζ το Bloomberg εξηγεί πως όπως συνήθως συμβαίνει με τους μετρ της διαχείρισης, στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ο Μπίρχαλ δρα μακριά από το προσκήνιο. Οι πρώην συμφοιτητές του στο Brigham Young University δεν τον θυμούνται, ούτε πρώην συνάδελφοι στη Merrill Lynch από όπου απολύθηκε για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας. Τα στελέχη των εταιρειών διαχείρισης πλούτου αναγνωρίζουν στην καλύτερη περίπτωση μόνο το όνομά του. Κι όμως ο 47χρονος είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στον κύκλο του Μασκ. 

Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν ήπιων τόνων χαρακτήρα, ο οποίος έχει το ταλέντο να διορθώνει προβλήματα. Είναι επομένως άκρως πολύτιμος για έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο που έχει την τάση να προκαλεί με αμφιλεγόμενες δηλώσεις και κινήσεις. Ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον Μασκ να κλείσει το πολύπλοκο χρηματοδοτικό πακέτο για την εξαγορά του Twitter, συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου 12,5 δισ. δολαρίων, συνδεόμενου με το μερίδιο του δισεκατομμυριούχου στην Tesla.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις τον περιγράφουν ως σοβαρό, μετρημένο και συνεργάσιμο. Ο Μπίρχαλ είχε επίσης κεντρικό ρόλο στην ανεύρεση επενδυτών, που δεσμεύθηκαν να βάλουν κεφάλαια συνολικού ύψους 7,14 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter. Μεταξύ αυτών ο ιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον και η πλατφόρμα κρυτπονομισμάτων Binance. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα