Uber: Τα μερίδια σε Didi, Grab οδήγησαν σε ζημιές 5,9 δισ. δολαρίων

Τα έσοδα ωστόσο έκαναν άλμα 136% στο τρίμηνο
Πέμπτη, 05 Μαΐου 2022 10:03
UPD:11:01
REUTERS/Kacper Pempel

Αντιμέτωπη με ζημίες ύψους 5,9 δισ. δολαρίων ήρθε το πρώτο τρίμηνο του έτους η Uber, γεγονός που οφείλεται κυρίως σε επενδύσεις της σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ασία. 

Σχεδόν το σύνολο των απωλειών της (5,6 δισ. δολάρια) ήταν το αποτέλεσμα της πτώσης στην αξία μεριδίων της σε εταιρείες όπως η κινεζική Didi και η Grab, που έχει παρουσία στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι μετοχές των Didi και Grab καταγράφουν μεγάλες απώλειες σε σχέση με πέρυσι, όταν εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Παρά τις ζημίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι, υπογράμμισε την ανάκαμψη των βασικών δραστηριοτήτων της εταιρείας μετά την πανδημία. «Τα αποτελέσματά μας αποκαλύπτουν το πόσο μεγάλη πρόοδο έχουμε σημειώσει στην έξοδο από την πανδημία και το πώς η δύναμη της πλατφόρμας μας εγγυάται ισχυρές επιχειρηματικές επιδόσεις» δήλωσε. 

Ο αριθμός των δρομολογίων που πραγματοποιήθηκαν ήταν αυξημένος κατά 18% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ τα έσοδα έκαναν άλμα 136%. 

Ο οικονομικός διευθυντής, Νέλσον Τσάι, επεσήμανε ακόμη ότι η Uber έχει αρκετό ρευστό στη διάθεσή της ώστε να διατηρήσει τα ζημιογόνα μερίδια σε τρίτες εταιρείες και να περιμένει καλύτερες συνθήκες στην αγορά ώστε να τα πουλήσει. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα