Toyota: Περικοπές σε μπόνους, παραγωγή λόγω της ύφεσης

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 13:11

Σε περικοπές των μπόνους που χορηγεί στα διοικητικά της στελέχη κατά 10% σχεδιάζει να προχωρήσει η Toyota, ενώ προσανατολίζεται και σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής της στην Ιαπωνία, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Toyota, Ακίρα Αντάτσι, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σκοπεύει να περικόψει τα μπόνους που λαμβάνουν περίπου 8.700 μάνατζερ στην Ιαπωνία. Ο Αντάτσι δεν αποκάλυψε το ποσό που θα εξοικονομήσει η εταιρεία από αυτή την κίνηση.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε ολόκληρο τον πλανήτη αγωνίζονται να επιβιώσουν εν μέσω της χειρότερης επιβράδυνσης των τελευταίων δεκαετιών, η οποία έχει «βυθίσει» τις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη αλλά και σε ορισμένες αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Κίνα.

Η Toyota θα αναστείλει επίσης την παραγωγή σε μία από τις τρεις «γραμμές» συναρμολόγησης στη μονάδα της Tahara, στην κεντρική Ιαπωνία, για δύο μέρες στα τέλη Δεκεμβρίου. Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή της αναμένεται να μειωθεί περίπου κατά 5.000 οχήματα.

Η παραγωγή θα ανασταλεί για δύο ημέρες σε άλλο ένα εργοστάσιο της εταιρείας, στη νότια Ιαπωνία, το οποίο λειτουργεί θυγατρική της Toyota.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ασιατική χώρα, εξαιρουμένων των οχημάτων πολύ μικρού μεγέθους, υποχώρησαν τον περασμένο μήνα κατά 27%, φτάνοντας στα χαμηλότερα – για το μήνα Νοέμβριο – σε διάστημα 39 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα