Ο Μασκ έχασε ακόμη μία μάχη κατά της SEC

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 09:32
UPD:09:34
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ο Έλον Μασκ έχασε την προσφυγή κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ( SEC) σχετικά με τις αναρτήσεις του στο Twitter, που αφορούν την Tesla. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η εποπτεία επί των «τιτιβισμάτων» του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου. 

Ο διακανονισμός με τη SEC, που απαιτεί εποπτεία, είχε γίνει αφότου ο Μασκ είχε γράψει το 2018 στον λογαριασμό του τη φράση «χρημαδότηση εξασφαλισμένη» αναφερόμενος στην πρόθεσή του να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο. Ωστόσο αποδείχθηκε πως αυτό δεν ίσχυε και κατηγορήθηκε για παραπλάνηση των επενδυτών. 

Οι δικηγόροι του Μασκ υποστήριξαν ότι το να συνεχίζεται έως σήμερα η εποπτεία των tweets του για την Tesla έχει περάσει τα όρια της παρενόχλησης και δεν συνάδει με το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου. Ο δικαστής Λιούις Λίμαν απέρριψε αυτά τα επιχειρήματα, όπως και το αίτημα του Μασκ να σταματήσει ξεχωριστή έρευνα της SEC για αναρτήσεις που ανέβασε πέρυσι στον λογαριασμό του στο Twitter και αφορούσαν την πώληση ορισμένων μετοχών της Tesla. 

«Ο Μασκ δεν μπορεί να ζητάει να ακυρωθεί η συμφωνία, την οποία με δική του βούληση υπέγραψε» ξεκαθάρισε ο δικαστής. 

Η συμφωνία του 2018 προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι Μασκ και Tesla θα πληρώσουν έκαστος πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων, ενώ υποχρέωνε τον ιδρυτή της εταιρείας να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα