Merrill: Προς μείωση των μπόνους κατά 50%

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 13:21

Σε «γενναία» μείωση των μπόνους, που χορηγεί στα τέλη του έτους, σχεδιάζει να προχωρήσει η Merrill Lynch, έπειτα από ζημίες άνω των 20 δισ. δολαρίων, οι οποίες ανάγκασαν την αμερικανική εταιρεία να πουληθεί στην Bank of America.

Σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg, η μέση μείωση των μπόνους θα διαμορφωθεί σε περίπου 50%, ενώ ενδεχομένως να είναι υψηλότερη για ορισμένους traders και στελέχη του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, αν και οι υπάλληλοι της αμερικανικής εταιρείας θα πληροφορηθούν για το ύψος των μπόνους τους αργότερα αυτόν το μήνα, οι επικεφαλής των τμημάτων θα ενημερωθούν άμεσα για το ποσό που θα μπορέσουν να διανείμουν.

Το «κόψιμο» των μπόνους στη Merrill Lynch θα είναι πάντως μικρότερο από το 70% που θα ανακοινώσουν κατά μέσο όροι οι επιχειρήσεις της Wall Street, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Johnson Associates.

Τα έσοδα της εταιρείας μέχρι τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 96% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αναγκάζοντας τον διευθύνοντα σύμβουλό της Τζον Θέιν να περιορίσει τις αποζημιώσεις προς τα στελέχη – οι οποίες αποτελούν τις μεγαλύτερες δαπάνες της Merrill.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα