Έλον Μασκ: Εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων - Το πανηγυρικό τουιτάρισμα

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 22:31
UPD:26/04/2022 00:46
REUTERS/DADO RUVIC

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία με την Twitter Inc για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση με την οποία η δημοφιλής πλατφόρμα με τα εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων πολλοί ηγέτες και διασημότητες, θα περάσει στην ιδιοκτησία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

 Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

Ο  Έλον Μασκ γιόρτασε το κλείσιμο της συμφωνίας, με ένα πανηγυρικό  «Υesss!!!», στο Twitter ενώ αναφέρθηκε σε μερικές από τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει.

Εν αναμονή των εξελίξεων, η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc είχε ανασταλεί, όπως έγινε γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια. Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το χρηματιστήριο, στο οποίο εισήχθη το 2013.

Ο δισεκατομμυριούχος σε ανάρτηση του κάλεσε  τους επικριτές του να παραμείνουν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το «δηλητηριώδες χάπι» 

Άρχικά, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, είχε αντιδράσει στα σχέδια του Μακσ επιστρατεύοντας το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι», δίνοντας δηλαδή σε όλους τους μετόχους (εκτός από τον Μασκ) το δικαίωμα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές με έκπτωση, για να αποτρέψει ή έστω να καθυστερήσει την εξαγορά της εταιρείας από τον δισεκατομμυριούχο

«Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι φτωχός σε μετρητά», σχολίαζαν εξάλλου οι οι FT, ξηγώντας πως μεγάλο μέρος της περιουσίας του είναι δεσμευμένο σε μετοχές της Tesla, με όρια στο πόσα που μπορεί να δεσμεύσει ως εγγύηση για ένα δάνειο. 

Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς των ΗΠΑ (SEC), ο Μασκ εξασφάλισε χρηματοδότηση συνολικούς ύους 46,5 δισ. δολαρίων, με τα 21 δισ. να είναι δικά του χρήματα και το υπόλοιπο ποσό δάνεια από τη Morgan Stanley και άλλους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Για την ιστορία, ο Μασκ άρχικα είχε δηλώσει  ότι σκεφτόταν να δημιουργήσει μία δική του πλατφόρμα social media

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα