BlackBerry: Υποβάθμιση στόχων για το τρίτο τρίμηνο

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 16:29
UPD:16:34

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη και τα έσοδά της στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης – σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της Wall Street – προχώρησε η κατασκευάστρια των κινητών τηλεφώνων Blackberry, Research In Motion Ltd.

Η εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό από το iPhone της Apple και τις καινούριες συσκευές της Nokia, απέδωσε την κίνησή της αυτή στην χαμηλότερη ανάπτυξη της συνδρομητικής της βάσης και τα μειωμένα περιθώρια.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει, πως, βάσει των νέων εκτιμήσεων της διοίκησής της, τα έσοδα του τρίτου τριμήνου χρήσης θα διαμορφωθούν σε 2,75-2,78 δισ. δολάρια – 9% χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη εκτιμάται πλέον ότι θα διαμορφωθούν σε 81 σεντς με 83 σεντς ανά μετοχή, έναντι 89 σεντς με 97 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπε προηγουμένως. Οι αναλυτές τα αναμένουν κατά μέσο όρο στα 89 σεντς ανά μετοχή.

«Η χρονική συγκυρία της παρουσίασης νέων προϊόντων, οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες και η αστάθεια του ξένου συναλλάγματος έχουν επηρεάσει τα αποτελέσματά μας στο τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος της RIM, Jim Balsillie.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα