Το ενδεχόμενο προσυμφωνημένης πτώχευσης εξετάζουν GM, Chrysler

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 09:58
UPD:10:05

Το ενδεχόμενο να δεχτούν μια προσυμφωνημένη πτώχευση, ως την τελευταία τους ευκαιρία για να λάβουν οικονομική βοήθεια αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, εξετάζουν οι General Motors και Chrysler, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Τα στελέχη της βιομηχανίας αυτοκινήτων έχουν προειδοποιήσει ότι μια πιθανή χρεοκοπία θα οδηγούσε σε ρευστοποίηση, καθώς οι πελάτες εγκαταλείπουν τις εταιρείες.

Σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στο θέμα, τρία μέλη του Κογκρέσου έχουν ρωτήσει τις αρχές αν είναι δυνατή μια προσυμφωνημένη χρεοκοπία – την οποία θα διαπραγματευθούν οι υπάλληλοι, οι πιστωτές και οι δανειοδότες – προκειμένου να αναδιοργανωθεί η βιομηχανία χωρίς να υπάρξει ρευστοποίηση.

«Είναι απαραίτητο για το Κογκρέσο να μελετήσει τις νομικές και οικονομικές παραμέτρους της χρεοκοπίας, ως μιας επιλογής, έτσι ώστε να έχει μια σαφή εικόνα από ανεξάρτητους φορείς για το ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι πιθανότητες», επισημαίνει παράγοντας της αγοράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, πολλές εναλλακτικές λύσεις για τη διάσωση των αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν τεθεί στο «τραπέζι», από στελέχη εταιρειών, πιστωτές, μέλη οργανώσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η εκπρόσωπος της Chrysler Σόουν Μόργκαν δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα