Δεν έπεισαν τα μέτρα

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 00:01
UPD:00:20

Οι νέες πρωτοβουλίες κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών για τη στήριξη της οικονομίας δεν «έπεισαν» τους επενδυτές στις αγορές μετοχών, που ήρθαν αντιμέτωποι με προειδοποιήσεις για την εταιρική κερδοφορία και ανακοινώσεις για μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Αρνητικά στο επενδυτικό κλίμα λειτούργησε και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού σε χαμηλά τετραετίας, όπως και οι προβλέψεις ότι θα διολισθήσει στα 25 δολ. το βαρέλι.

Οι πετρελαιοβιομηχανίες βρέθηκαν στο επίκεντρο των πιέσεων στη Wall Street, με το δείκτη ενέργειας στον S&P να υποχωρεί περισσότερο από 4%. Εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών ήταν και οι τεχνολογικές μετοχές μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις της Nokia για την αγορά κινητών τηλεφώνων αλλά και την ανακοίνωση για περικοπές 12.000 θέσεων εργασίας από την ΑΤ&Τ.

Στην Ευρώπη παρά τις πρωτοφανείς μειώσεις των βασικών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας οι μετοχές δεν κατάφεραν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος. Τόσο ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst όσο και οι δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων ανά την Ευρώπη εμφάνισαν ελαφρές απώλειες. Στο Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 1%.

Στις αγορές συναλλάγματος, η στερλίνα βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων, διολισθαίνοντας σε ιστορικό ναδίρ έναντι του ευρώ και σε χαμηλά εξαετίας έναντι του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα