Εβδομαδιαίες απώλειες του χρυσού

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 07:03
UPD:07:18

Τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες σε πέντε εβδομάδες οδεύει να σημειώσει ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών ότι ο κόσμος εισέρχεται σε περίοδο αντιπληθωρισμού, περιορίζοντας την ελκυστικότητα του μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι της αύξησης των τιμών καταναλωτή.

Το κόστος διαβίωσης στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, υποχώρησαν τα μέγιστα σε επίπεδα ρεκόρ τον Οκτώβριο, ενώ ο πληθωρισμός στην Ευρώπη υποχώρησε τα μέγιστα σε περίπου δύο δεκαετίες το Νοέμβριο. Η πτώση των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, ειδικά της ενεργείας, έστρεψαν τους φόβους του πληθωρισμού στον αντιπληθωρισμό, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 769,59 δολ. η ουγγιά στις 10:43 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) αυξήθηκε 0,5% φθάνοντας στα 769,30 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε έως 0,5% φθάνοντας στα 2.279 γιέν το γραμμάριο (766 δολ. η ουγγιά) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκιο και ο χρυσός στη Σαγκάη για παράδοση Ιουνίου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στα 168,51 γιουάν το γραμμάριο (762 δολ. η ουγγιά).

Ο MSCI Asia Pacific Index οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες, με τους δείκτες των εταιρειών πρώτων υλών και των εταιρειών παραγωγής ενεργείας να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων του περιφερειακού δείκτη. Ο χρυσός υποχώρησε 6% αυτήν την εβδομάδα καθώς ο δείκτης υποχώρησε 3,5%.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων για άμεση παράδοση, το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο διαπραγματεύθηκαν με ελαφρά διαφοροποίηση στα 9,55 δολ., τα 802 δολ. και τα 170,50 δολ. η ουγγιά αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα