Γ. Αλογοσκούφης: Στο 2,9% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

«Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου»
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 13:18
UPD:13:38

Η κρίση είναι σοβαρή αλλά δεν έχει έρθει και η συντέλεια του κόσμου, ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ασκώντας κριτική στις ομιλίες των ηγετών της αντιπολίτευσης, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι το κλίμα γενικευμένης απαισιοδοξίας δεν ωφελεί την οικονομία.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Aλογοσκούφης: Οχι στη γενικευμένη απαισιοδοξία

Ακούστε την ομιλία του κ. Αλογοσκούφη

«Δεν ακούσαμε προτάσεις, παρά μόνο κριτική», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση δίνει απαντήσεις, λύνει προβλήματα… δεν θέτει ερωτήματα».

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ακόμη ότι η ελληνική οικονομία είναι εξοπλισμένη σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να αντέξει τις συνέπειες της κρίσης. Ο κ. Αλογοσκούφης παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να μειωθεί η ανεργία, επισήμανε ωστόσο ότι στόχος είναι να μην αυξηθεί πολύ.

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε πως ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει στο 2,9% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση από 3,9% τον Οκτώβριο. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου και θα ανακοινώσει η Στατιστική Υπηρεσία την Δευτέρα, ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει κατά μια ολόκληρη μονάδα στο 2,9%».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα