Ο Έλον Μασκ δεν θα είναι τελικά στο Δ.Σ. του Twitter

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 09:29
UPD:09:34
via REUTERS/POOL

Κάθε μέρα και μία έκπληξη από τον Έλον Μασκ, που αφού εξαγόρασε το 9,2% του Twitter και άρχισε να βομβαρδίζει χρήστες και διοίκηση με προτάσεις για τη βελτίωσή του, αποφάσισε πως τελικά δεν θέλει να είναι στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. 

Την εξέλιξη γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, γράφοντας: «Ο Έλον ενημέρωσε το πρωί ότι δεν θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο». 

Ο Μασκ δεν παύει να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αυτό, όπως εξήγησε ο CEO, σημαίνει πως πάντα θα υπάρχει μία θέση ανοιχτή για αυτόν στο Δ.Σ. Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο ιδρυτής του Τwitter, Τζακ Ντόρσι, με μερίδιο μόλις 2,25%. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX πρότεινε αλλαγές στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue, ρώτησε τους 81 εκατ. ακολούθους του εάν το Twitter «πεθαίνει» και αν τα κεντρικά γραφεία του θα πρέπει να μετατραπούν σε κέντρο αστέγων. 

Ο Αγκραουάλ διευκρίνισε πως το Twitter πρόσφερε στον Μασκ μία θέση στο διοικητικό συμβούλιό του, καθώς πίστευε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει η συνεργασία. Ωστόσο ήταν απόφαση του Μασκ να μην γίνουν τα πράγματα έτσι. Παρόλα αυτά ο Αγκραουάλ ξεκαθάρισε πως το Twitter «πάντοτε υπολογίζει τις προτάσεις των μετόχων του, ανεξάρτητα από το εάν έχουν θέση στο Δ.Σ. ή όχι».  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα