Γαλλικές εκλογές: Ανάσα ανακούφισης στις αγορές

Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 23:59
UPD:11/04/2022 00:01
REUTERS/BENOIT TESSIER

Μία ανάσα ανακούφισης ακούστηκε στις αγορές μετά την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν με προβάδισμα σχεδόν 5 μονάδων έναντι της υποψηφίας τους, διέψευσε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που ήθελαν τη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων να είναι οριακή. 

Τις προηγούμενες ημέρες η δυναμική της Μαρίν Λε Πεν είχε θέσει υπό ισχυρή πίεση τα γαλλικά ομόλογα (ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού της χώρας σε υψηλά 7 ετών) και είχε θέσει υπό πίεση το ευρώ, που υποχώρησε 1,5% έναντι του δολαρίου συνολικά την περασμένη εβδομάδα. 

Αυτή τη στιγμή στις συναλλαγές των ασιατικών αγορών το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ανακάμπτει 0,5% στα 1,0936 δολ. και απομακρύνεται έτσι από τα χαμηλά ενός μήνα στα οποία είχε διολισθήσει την Παρασκευή. 

Παρόλα αυτά αναλυτές προειδοποιούν ότι για να διατηρηθούν τα κέρδη θα πρέπει σε αυτές τις δύο εβδομάδες που απομένουν για την αναμέτρηση του β' γύρου, ο Εμανουέλ Μακρόν να δείξει ότι μπορεί να αποκρούσει για τα καλά την απειλή της Λε Πεν. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τον Γάλλο πρόεδρο, που έχει μεν προβάδισμα, αλλά εξαιρετικά περιορισμένο έναντι της αντιπάλου του. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα