Στα ύψη οι μετοχές της Aeon

Εν μέσω εικασιών ότι η Mitsubishi θα αγοράσει μερίδιό της
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 07:31
UPD:09:52

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων σημείωσαν οι μετοχές της Aeon Co., στο Τόκιο, εν μέσω εικασιών ότι η Mitsubishi Corp. θα αποκτήσει μερίδιο στη μεγαλύτερη διαχειρίστρια σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας.

Οι μετοχές της Aeon αναρριχήθηκαν έως 9,5% και διαπραγματεύθηκαν 5,4% υψηλότερα φθάνοντας στα 873 γιέν στις 9:50 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 10 Νοεμβρίου.

Η Mitsubishi, ο μεγαλύτερος εμπορικός όμιλος της Ιαπωνίας, θα αγοράσει μερίδιο περίπου 5% στην Aeon και θα δημιουργήσει μία συμμαχία για αγορά και διανομή αγαθών και για το άνοιγμα καταστημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 30 δισ. γιέν (323 εκατ. δολ.).

Η Aeon εμφάνισε μείωση των λειτουργικών της κερδών τον Οκτώβριο, για έκτη συνεχόμενη φορά, καθώς οι υψηλότερες τιμές και η στασιμότητα των μισθών περιόρισαν τη ζήτηση των καταναλωτών. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Μοτόγια Οκάντα, προχωρά σε κλείσιμο μη κερδοφόρων καταστημάτων της εταιρείας, ενώ προωθεί και την επέκτασή της στην Κίνα.

Την εξαγορά του μεριδίου αποκάλυψε σε δημοσίευμά της, στις 6 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα Nikkei. Και οι δύο εταιρείες διέψευσαν το δημοσίευμα με ξεχωριστές ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα