Αποχωρεί από το Τόκιο, κλείνει μονάδες στην Ασία η Citadel

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 10:31

Σε κλείσιμο του γραφείου της στο Τόκιο και των μονάδων επενδύσεων ιδιωτικού κεφαλαίου στην Ασία προχωρά η Citadel Investment Group, η διαχειρίστρια αντισταθμιστικών κεφαλαίων την οποία ίδρυσε ο Κένεθ Γκρίφιν, περικόπτοντας το προσωπικό της στην περιοχή σε ποσοστό άνω του 50%.

Η εταιρεία σχεδιάζει να λειτουργεί τις υπόλοιπες μονάδες της στην Ασία από το Κονγκ Κονγκ, μετά το κλείσιμο της μονάδας επενδύσεων σε εταιρείες, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασίες συγχώνευσης, εξαγοράς, απόσχισης ή πώλησης παγίων.

Την απόφαση της εταιρείας, την οποία αποκάλυψε το Dow Jones Newswire, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Citadel, Κέιτι Σπρινγκ.

Τα hedge funds σε ολόκληρο τον κόσμο προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας, περιορίζοντας τις αναλήψεις και ρευστοποιώντας κεφάλαια, καθώς η πιστωτική κρίση και η πτώση κατά 46% του δείκτη MSCI World Index το 2008 ενδεχομένως να τα οδηγήσουν στις μεγαλύτερες ετήσιες απώλειες.

Σύμφωνα με την Hedge Fund Research Inc., τα hedge fund έχουν απολέσει μέχρι στιγμής φέτος το 18% της αξίας τους.

Τα δύο μεγαλύτερα funds της Citadel, υποχώρησαν τον περασμένο μήνα κατά 13%, διαμορφώνοντας τις ετήσιες απώλειες στο 47%, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα