Εκπτώσεις έως και 75% στη Βρετανία

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 16:06

Αναζωπυρωθήκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι ελπίδες των Βρετανών λιανέμπορων για κάμψη των αντιστάσεων των καταναλωτών εν όψει των Χριστουγέννων και για χαλάρωση της πιστωτικής συρρίκνωσης.

Το Σάββατο απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους Όξφορντ Στιτ και τη Ρίζεντ Στριτ του Λονδίνου εν όψει της Ημέρας «West End VIP Day» –ετήσια εκδήλως που αποσκοπεί στην τόνωση των αγορών εν όψει εορτών. Οι διοργανωτές εκτιμούσαν ότι η εκδήλωση θα προσέλκυε ενάμισι εκατομμύριο καταναλωτές σε σύγκριση με το ένα εκατομμύριο που εισέρρευσε πέρσι. Οι πωλήσεις, ωστόσο, αναμένονταν να παραμείνουν αμετάβλητες στα 100 εκατ. λίρες λόγω των υψηλών εκπτώσεων.

Οι διοργανωτές αναφέρθηκαν επίσης σε «κλίμα βομβαρδισμού» από τους αγοραστές, οι οποίοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να ευχαριστηθούν τα Χριστούγεννα παρά την ύφεση.

Η περικοπή των επιτοκίων και του ΦΠΑ τόνωσαν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, οι οποίοι αναμένεται να ανταποκριθούν κάνοντας ψώνια και «τραβώντας» τη Βρετανία από την ύφεση. Κατά πόσο αυτό θα επαληθευτεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ωστόσο, το σαββατοκύριακο ελπιδοφόρα ήταν τα μηνύματα σε όλη τη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα