Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, λίγο πριν τα πρακτικά της ΕΚΤ

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 13:15
UPD:13:22
REUTERS/KACPER PEMPEL

Το ευρώ υποχώρησε ξανά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ την Πέμπτη, επιβαρυνόμενο από την ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό,τι στη ζώνη του ευρώ, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τα πρακτικά της ΕΚΤ.

Το ευρώ υποχώρησε 0,16% στα 1,0878 δολάρια, πολύ κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα που έφτασε την προηγούμενη μέρα στα 1,0875 δολάρια.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αναμένεται να επιταχύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες, με αρκετούς αξιωματούχους της να είναι υπέρ της προκειμένου να καταπολεμηθεί ο υψηλός πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης των 15 και 16 Μαρτίου, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

«Το δολάριο έχει ήδη επωφεληθεί φέτος από το γεγονός ότι η Fed φαίνεται έτοιμη να σφίξει τη νομισματική της πολιτική πιο γρήγορα από ό,τι οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και της Ιαπωνίας», υπενθυμίζουν οι αναλυτές της UBS, που βλέπουν αυτή την τάση να συνεχίζεται.

Η Πέμπτη είναι η σειρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να δημοσιεύσει τα πρακτικά της. «Οποιαδήποτε ένδειξη αλλαγής στις προοπτικές για τα επιτόκια θα παρατηρηθεί, δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία» που απειλούν την ανάπτυξη και τονώνουν τον πληθωρισμό στην Ευρώπη, σχολιάζει ο Stephen Innes, αναλυτής της SPI AM.

Προς το παρόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση φροντίζει να μην στοχεύει άμεσα το ρωσικό φυσικό αέριο ή πετρέλαιο στις κυρώσεις της κατά της Μόσχας, αλλά τέτοιο ενδεχόμενο πλέον δεν αποκλείεται.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα