«Αναταράξεις» στις γαλλικές αγορές ενώ η Λε Πεν πλησιάζει τον Μακρόν

Υποχώρηση άνω του 2% για τον CAC στο Παρίσι
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 16:12
UPD:16:15
REUTERS/GONZALO FUENTES

«Αναταράξεις» σημειώνονται στη γαλλική χρηματιστηριακή αγορά, με τον δείκτη CAC να υποχωρεί 2,3%, και ενώ η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν μειώνει τη διαφορά από τον Εμανουέλ Μακρόν, λίγες μόλις ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Η τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos Sopra Steria Cevipof για την εφημερίδα Le Monde την Τετάρτη έδωσε στον Μακρόν προβλεπόμενο ποσοστό ψήφου 26,5% έναντι 21,5% της κ. Λε Πεν στον πρώτο γύρο των την Κυριακή 10 Απριλίου, σε σύγκριση με 28% για τον Μακρόν και 17,5% για τη Μαρίν Λεπέν στην τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε 21-24 Μαρτίου.

Τα γαλλικά ομόλογα υποχώρησαν απότομα την Τρίτη καθώς προέκυψε νέα δημοσκόπηση, στέλνοντας την απόδοση 10ετούς αναφοράς στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40 παρουσίασε χαμηλότερη απόδοση από την υπόλοιπη Ευρώπη από την αρχή σχεδόν της συνεδρίασης.

Αν και ο Μακρόν εξακολουθεί να είναι ο πιθανότερος νικητής του β' γύρου των εκλογών στις 24 Απριλίου, η Λε Πεν, ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, βρίσκεται τώρα στην ισχυρότερη εκλογική θέση της μέχρι τώρα σε μια ρητορική και μια προεκλογική εκστρατεία που επικεντρώνεται στον περιορισμό της μετανάστευσης και στην ενίσχυση της χρηματοδότησης της επιβολής του νόμου. Το Εθνικό Ράλι πρότεινε επίσης νέες δεσμεύσεις που στοχεύουν στους εργαζόμενους που ανησυχούν για το κόστος ζωής, όπως ο φόρος περιουσίας.

Η υποψηφιότητα του Ερίκ Ζεμούρ, που θεωρείται ακόμη πιο δεξιός από τη Μαρίν Λε Πεν, βοήθησε τις προσπάθειές της να εμφανιστεί ως μια πιο μετριοπαθής επιλογή από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως και να γίνει πιο «προσιτή» σε τμήματα των ψηφοφόρων τς κεντροδεξιάς που είναι απογοητευμένα από τη θητεία του Μακρόν.

naftemporiki.gr

Δείτε εδώ περισσότερα για τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα