Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 05:36

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές για τρίτη ημέρα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών με πρώτες ύλες, καθώς οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις αυξάνουν τα μέτρα για την αναζωογόνηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο σημείωναν άνοδο 4,2% στο Σύδνεϋ μετά την άνοδο του χαλκού τα μέγιστα σε έξι εβδομάδες. Οι μετοχές της Mitsubishi Corp. που εισπράττει πλέον του ημίσεως των κερδών της από τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, αναρριχήθηκαν 4,4% στο Τόκιο, καθώς η JPMorgan Chase & Co. επανέλαβε την πρόβλεψη για την ανοδική πορεία των εμπορικών οίκων. Οι μετοχές της Nintendo Co. αναρριχήθηκαν 5% μετά τη δήλωση του προέδρου της εταιρείας λέγοντας ότι η ζήτηση των παιχνιδιών της εταιρείας θα διατηρηθεί υψηλή φέτος.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 1% φθάνοντας στις 83,94 μονάδες στις 10:28 π.μ. στο Τόκιο, ωθώντας την άνοδο των τριών προηγούμενων ημερών στο 5,7%. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει φέτος 47%, οδεύοντας να σημειώσει τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις στην 20άχρονη ιστορία του.

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia, της μεγαλύτερης δανείστριας της Αυστραλίας οδήγησαν τις μετοχές των τραπεζών της χώρας χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση της Westpac Banking Corp. να αντλήσει νέο κεφάλαιο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 8.400,82 μονάδες. Η άνοδος ήταν περιορισμένη καθώς η κυβέρνηση αναθεώρησε την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της χώρας το τρίτο τρίμηνο λέγοντας ότι αυτή θα είναι 1,8% χαμηλότερη. Η χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση από τη Μεγάλη Υφεση ώθησε τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία στην πρώτη ταυτόχρονη οικονομική ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη Ν. Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 3,8%, διευρύνοντας την άνοδό του από τα χαμηλότερα επίπεδα 11 ετών τον μήνα που πέρασε στο 21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα