Sony: Μείωση 8.000 θέσεων εργασίας

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 08:31
UPD:10:01

Στη μείωση 8.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης, Sony Corp., ενώ παράλληλα θα μειώσει τις επενδύσεις και θα αποχωρήσει από τις μη κερδοφόρες δραστηριότητές της, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης του κόστους της κατά 100 δισ. γιεν (1,1 δισ. δολ.).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση προσωπικού, την οποία έχει ανακοινώσει ιαπωνική εταιρεία από τότε που η πιστωτική κρίση οδήγησε τον κόσμο σε ύφεση. Οι περικοπές αυτές αναλογούν στο 5% του προσωπικού της Sony στο τμήμα ηλεκτρονικών.

Η Sony είχε αποκαλύψει τον Οκτώβριο ότι σκοπεύει να κλείσει κάποια από τα εργοστάσιά της και να μειώσει τις δαπάνες και το προσωπικό της εξ αιτίας του δυσμενούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Οι περικοπές υπογραμμίζουν την σοβαρότητα της επιβράδυνσης στις καταναλωτικές δαπάνες, σε μια στιγμή κατά την οποία οι εταιρείες προετοιμάζονται παραδοσιακά για την χριστουγεννιάτικη αγοραστική σεζόν.

Η Sony, δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια καταναλωτικών ηλεκτρονικών στον κόσμο μετά την Panasonic «ψαλίδισε» τις προβλέψεις της για φέτος, επικαλούμενη την οικονομική κρίση.

Τα καθαρά κέρδη της εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κατά 59% την οικονομική χρήση μέχρι τις 31 Μαρτίου – διαμορφούμενα 38% χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της διοίκησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα