Ιαπωνία: Περισσότερα μέτρα για οικονομική στήριξη

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 08:43
UPD:09:27

Περισσότερα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας δεσμεύτηκε ότι θα λάβει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, καθώς εκθέσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα έδειξαν συρρίκνωση του ΑΕΠ μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,8% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση, περισσότερο από την συρρίκνωση του 0,4% τον περασμένο μήνα. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα υποχωρούσε 0,9%.

Οι κυβερνήσεις από την Ινδία έως τη Ν. Ζηλανδία ανακοίνωσαν την εβδομάδα που πέρασε μέτρα στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία βυθίζεται στην ύφεση.

Στην Ιαπωνία το κυβερνών κόμμα ενδέχεται να προτείνει επιπλέον δαπάνες ύψους 20 τρισ. γιέν για την επόμενη τριετία προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yomiuri». Την άγνοια για το δημοσίευμα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας.

Το δημόσιο έλλειμμα της χώρας υπερέβη το 170% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, καθιστώντας την Ιαπωνία τη χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα