Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 05:52

Ανοδικά για τέταρτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς αισιοδοξία επικρατεί ότι τα σχέδια κινήτρων θα τονώσουν την παγκόσμια οικονομία ωθώντας ανοδικά της εταιρείες με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Αυστραλία κινήθηκε ανοδικά για δεύτερο μήνα.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και της Honda Motor Co., σημείωσαν άνοδο πλέον του 4%. Οι μετοχές της Mitsui O.S.K. Lines Ltd. αναρριχήθηκαν 9% στο Τόκιο μετά την άνοδο του δείκτη ναύλων εμπορευμάτων για δεύτερη ημέρα. Οι μετοχές της Sony Corp. υποχώρησαν 2,7% μετά την ανακοίνωσή της για μείωση 16.000 θέσεων εργασίας εξ αιτίας της μεγαλύτερης από ότι αναμενόταν συρρίκνωσης της οικονομίας.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1,4% φθάνοντας στις 84,81 μονάδες στις 11:40 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης από τις 20 Νοεμβρίου, όταν άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών, έχει σημειώσει άνοδο 13%, καθώς οι κυβερνήσεις από την Αυστραλία έως τις ΗΠΑ ανακοίνωσε σχέδια επενδύσεων για την καταπολέμηση της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίση από τη Μεγάλη Υφεση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,1% φθάνοντας στις 8.491,55 μονάδες. Ράλι έκαναν οι μετοχές της K.K. DaVinci Advisors, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερη ιδιωτικό κεφάλαιο real estate, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να παραχωρήσει πιστώσεις στις κατασκευαστικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 2,3% καθώς εταιρείες, από την FedEx Corp. έως την Danaher Corp. προβλέπουν χαμηλότερα κέρδη, γεγονός που απογοήτευσε τους επενδυτές.

Στην Αυστραλία ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών αναρριχήθηκε 7,5% τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη άνοδο, σύμφωνα με την έκθεση της Westpac Banking Corp., ενώ ο αριθμός των δανείων για κατασκευή ή αγορά κατοικιών κινήθηκε ανοδικά τον Οκτώβριο για πρώτη φορά σε εννέα μήνες.

Τα νοικοκυριά ευνοούνται καθώς η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τα επιτόκιά της κατά 3% από τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση διέθεσε 10,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (6,8 δισ. δολ. ΗΠΑ) για να τονώσει τις δαπάνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα