WSJ: Το ενδεχόμενο πτώχευσης εξετάζει η Nortel

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 14:08
UPD:14:11

Νομικές συμβουλές φέρεται να έχει ζητήσει η Nortel Networks, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο αίτησης προστασίας από τους πιστωτές, σε περίπτωση που αποτύχει το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρεία μελετά επίσης την πιθανότητα να ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση του Καναδά.

Όσον αφορά στις νομικές συμβουλές που έχει ζητήσει η Nortel για μια πιθανή πτώχευση, η WSJ επικαλείται πηγές προσκείμενες στο θέμα, ενώ για το σενάριο κρατικής βοήθειας επικαλείται ένα άτομο με γνώση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εκπρόσωπος της Nortel επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει προσλάβει συμβούλους για να μελετήσει τις επόμενες κινήσεις της, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν επίκειται υποβολή αίτησης προστασίας από τους πιστωτές.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Βόρειας Αμερικής έχει χάσει δισεκατομμύρια δολάρια και έχει απολύσεις δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους της από τότε που έσπασε η «φούσκα» στον τεχνολογικό κλάδο, στις αρχές της δεκαετίας.

Από τότε, δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει, με τα προβλήματά της να έχουν διευρυνθεί πλέον εξ αιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα