Toyota: Πιθανή αναθεώρηση στόχων για την παραγωγή το 2009

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008 13:18
REUTERS/FRED PROUSER

Σε δραστική μείωση της παραγωγής της το 2009, κατά 1 εκατ. οχήματα σε σχέση με φέτος, σχεδιάζει να προχωρήσει η Toyota Motor, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί στη μειωμένη ζήτηση σε αγορές-κλειδιά, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση NHK, «η παραγωγή του ομίλου Toyota, στο σύνολό του (εμπορικά σήματα Toyota, Lexus, Hino και Daihatsu), ενδέχεται να είναι μικρότερη κατά 1 εκατ. οχήματα σε σχέση με τη φετινή παραγωγή και να διαμορφωθεί περίπου στα 8 εκατ. οχήματα».

Η οικονομική εφημερίδα Nikkei υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι η Toyota αναμένει παρατεταμένη μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη το 2009, ενώ εκτιμά ότι οι πωλήσεις στην ιαπωνική αγορά αυτοκινήτου θα παραμείνουν αμετάβλητες την επόμενη χρονιά.

«Για το σύνολο του ομίλου, οι πωλήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να υποχωρήσουν σε επίπεδα κάτω από τα 8,5 εκατ. οχήματα το 2009, σε σύγκριση με περίπου 9 εκατ. το 2008 και 9,37 εκατ. το 2007», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Toyota έθεσε, το 2007, ως στόχο της, την πώληση 10,4 εκατ. οχημάτων το 2010. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα της επέτρεπε να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με ετήσιες πωλήσεις άνω των 10 εκατ. οχημάτων.

Η εταιρεία αναμένεται να δημοσιοποιήσει τους στόχους της για τις πωλήσεις το 2009 στα τέλη Δεκεμβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα