Alcatel-Lucent: Προς περικοπές 1.000 διοικητικών θέσεων

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 09:52

Σε περικοπές 1.000 διοικητικών θέσεων και μείωση των δαπανών της κατά ένα δισ. ευρώ, σε έκαστο από τα επόμενα δύο έτη, σχεδιάζει να προχωρήσει η μεγαλύτερη πάροχος δικτύων σταθερής τηλεφωνίας Alcatel-Lucent.

Όπως αναφέρει η γαλλική εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, ο ισολογισμός της, ως προς τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη, θα ισοσκελιστεί την επόμενη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω πρωτοβουλίες εντάσσονται στις προσπάθειες που καταβάλει η διοίκηση της Alcatel-Lucent για ανάκαμψη της εταιρείας, έπειτα από επτά τρίμηνα ζημιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, η αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού θα συρρικνωθεί το 2009 κατά 8% με 12%.

Η Alcatel-Lucent έχει εμφανίσει ζημιές 4,84 δισ. ευρώ από τότε που η Alcatel εξαγόρασε τη Lucent Technologies, το Νοέμβριο του 2006, λόγω των δαπανών αναδιάρθρωσης, των διαγραφών στη μονάδα ασύρματου εξοπλισμού και των μειωμένων δαπανών των πελατών της στις ΗΠΑ.

Η χρηματιστηριακή της αξία έχει «βυθιστεί» κατά 19,2 δισ. ευρώ από τη συγχώνευση, στόχος της οποίας ήταν η δημιουργία ενός «παίκτη» ικανού να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα τις ανταγωνίστριες Ericsson και Huawei Technologies.

Σημειώνεται πως, πέραν των προαναφερθέντων απολύσεων, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα λύσει τη συνεργασία της με περίπου 5.000 αναδόχους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα