Wall Street: Με άνοδο το κλείσιμο - Ράλι για τον Nasdaq

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 23:07
UPD:23:12
REUTERS/ERIC THAYER

Ανέκαμψε η Wall Street στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι συναλλασσόμενοι «χώνεψαν» τα σχόλια του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, για πιο γρήγορες και μεγαλύτερες επιτοκιακές αυξήσεις.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 254,47 μονάδες ή 0,74%, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,13%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε ράλι περίπου 2%.  

«Η αντίληψη πρέπει που επικρατεί είναι ότι η κατάσταση βαίνει χειρότερη του αναμενομένου και το μήνυμα που πήραν οι αγορές είναι ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο», αναφέρει η Λιζ Γιανγκ, επικεφαλής επενδύσεων της SoFi. 

Η Goldman Sachs αναθεώρησε και αυτή τις προβλέψεις της ως προς την επιτοκιακή πολιτική της Fed, περιμένοντας τώρα επιτοκιακές αυξήσεις της τάξης των 50 μονάδων βάσης το Μάιο και τον Ιούνιο. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της UBS, Τζόναθαν Πίνγκλ, θεωρεί και αυτός πολύ αυξημένη την προοπτική μίας επιτοκιακής αύξησης των 50 μονάδων βάσης. 

Οι μετοχές τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά, παρά το γεγονός ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο 2,39%, στο υψηλοτερο επίπεδο από το Μάιο του 2019. 

Σε άνοδο και οι μετοχές των τραπεζών, συμπορευόμενες με τις ομολογιακές αποδόσεις. Η μετοχή της JPMorgan ενισχύθηκε 2,1%, ενώ της Bank of America 3,1%. 

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street αναμένεται να κλείσουν το μήνα με άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 3,1% το Μάρτιο, ενώ ο Dow και ο Nasdaq ενισχύονται έκαστος περισσότερο από 2%. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα