Ανοδος του αργού

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 06:57
UPD:10:11

Ανοδικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη εν μέσω εικασιών ότι η κυβέρνηση Μπους θα σώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ και ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής του σε μία δεκαετία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ενδέχεται να χρησιμοποιήσει μέρος των κεφαλαίων διάσωσης των τραπεζών της Wall Street για να στηρίξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο ΟΠΕΚ που αντλεί το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως θα μειώσει τους στόχους παραγωγής του κατά 7,3% στις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο έως 1,21 δολ., ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 47,49 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (nymex). Στις 10:28 π.μ. στη Σιγκαπούρη το αργό διαπραγματεύθηκε στα 47,44 δολ. το βαρέλι.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι θα σκεφτεί να χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης των τραπεζών ύψους 700 δισ. δολ. για να βοηθήσει την General Motors Corp. και την Chrysler LLC μετά την απόρριψη του σχεδίου από την αμερικανική γερουσία.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο έως 84 σεντς, ποσοστό 1,8% φθάνοντας στα 47,25 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Τα συμβόλαια αυτά λήγουν αύριο. Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Φεβρουαρίου σημείωσαν άνοδο 1,7% φθάνοντας στα 49,92 δολ. το βαρέλι στις 10:29 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα