Imperio-Argo: Συμφωνίες συγχώνευσης με Ballauf και ΑΓΕΤΕΚ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 10:44

Δεσμευτικές συμφωνίες για τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών Ballauf και ΑΓΕΤΕΚ σύναψε η Imperio-Argo στις 12/12/08.

Με τις συμφωνίες αυτές, η Ιmperio αποκτά άμεσα και τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών και λειτουργικών δραστηριοτήτων των απορροφούμενων εταιρειών.

Όπως σημειώνει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ballauf, της οποίας βασικός μέτοχος κατά 51% είναι ο Wilfried Becker, δραστηριοποιείται από το 1979 στις διεθνείς οδικές, θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, διενεργώντας πάνω από 75.000 διεθνείς αποστολές ετησίως.

Επίσης, παρέχει πλήρεις υπηρεσίες logistics σε άρτια εξοπλισμένους συγχρόνους αποθηκευτικούς χώρους στην Περιοχή του Ασπροπύργου και στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης από τις οποίες πραγματοποιούνται διανομές σε 24ωρη βάση ενώ υποστηρίζονται από ένα στόλο άνω των 60 οχημάτων.

Η ΑΓΕΤΕΚ είναι ιδιοκτήτρια (μέσω χρηματοοικονομικής μίσθωσης) υπερσύγχρονου κέντρου logistics 32 στρεμμάτων στο Καπανδρίτι, με άρτια εξοπλισμένους αποθηκευτικούς χώρους (και και χώρους γραφείων, στους οποίους στεγάζονται εγκαταστάσεις της Ιmperio. Η αξία του ανωτέρω ακινήτου ξεπερνά τα 11 εκ. ευρώ.

Επιπλέον, η ΑΓΕΤΕΚ συμμετείχε με ποσοστό 45% στην πρόσφατη ίδρυση της γερμανικής εταιρείας Hanseatic Marine Consulting GMBH, που θα εξειδικευθεί στη μεταφορά στρατιωτικού υλικού, καθώς και με ποσοστό 49% στην βουλγαρική Rila Intertrans Ltd, εταιρία διαχείρισης στόλου φορτηγών αυτοκινήτων.

«Οι παραπάνω συμφωνίες εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Ιmperio και του ομίλου της, για την εδραίωσή της ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσα από την αύξηση του μεριδίου αγοράς και την δημιουργία σημαντικών οικονομιών κλίμακας καθώς και για την χρηματοοικονομική της ενδυνάμωση», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα