Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενες απώλειες με τις τράπεζες στο -1%

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 13:52
UPD:13:55
Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 864 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 0,74%, με τις τράπεζες να υποχωρούν 1%.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης χάνει 0,62%, ενώ ο Δείκτης Μεσαίας καταγράφει πτώση 0,9%.

Στο ταμπλό η η Eurobank υποχωρεί κατά 0,3%, η Alpha κινείται στο -1,78%, η Πειραιώς στο -2% και η ΕΤΕ στο -2%.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου παρά τις δηλώσεις για πρόοδο, οι διαπραγματεύσεις αποδεικνύνονται πολύ πιο περίπλοκες. Ρώσοι καταδρομείς στήνουν οδοφράγματα και σημεία ελέγχου στην περιοχή του Κιέβου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας βομβαρδίζονται. Το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη «άντεξε», σύμφωνα με τις πληροφορίες. «Έχουμε πληροφορίες ότι οι περισσότεροι επέζησαν» δήλωσε τοπικός βουλευτής. Συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι διαπραγματεύσεις. Καταβάλλεται «κολοσσιαία προσπάθεια», αλλά δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, λέει το Κρεμλίνο.

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Πιέσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εδώ και χρόνια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κυμαίνεται στο +0,15%, με τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου να προσθέτουν 1,1% ενώ οι τράπεζες σημείωσαν πτώση 1%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,61%. Οριακές μεταβολές καταγράφουν ο FTSE του Λονδίνου και ο CAC του Παρισιού.

Οι παγκόσμιες αγορές απορροφούν τις ειδήσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία αύξησε το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά από το 2018 και σηματοδοτούν άλλες έξι αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Οι μετοχές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι κινεζικές αγορές συνέχισαν να επεκτείνουν τα κέρδη από την ανάκαμψη, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται περισσότερο από 7% για να διαγράψει τις μεγάλες απώλειες νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα