Αγορές: Νέο άλμα 7% στο Χονγκ Κονγκ - Ήπια κέρδη στην Ευρώπη

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 10:39
UPD:10:43
REUTERS/ALY SONG

Άλμα 7% κατέγραψε ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας και των ακινήτων αυξάνονται. Ο Nikkei της Ιαπωνίας ενισχύθηκε περισσότερο από 3%. Με ήπια άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια και ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη της αύξηση επιτοκίων σε περισσότερα από τρία χρόνια.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο νέο άλμα 7% στον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν νέα άνοδο στις συναλλαγές της Πέμπτης, καθώς οι κινεζικές αγορές συνεχίζουν να επεκτείνουν τα κέρδη από την ανάκαμψη.

Ο Hang Seng οδήγησε σε κέρδη μεταξύ των μεγάλων αγορών της περιοχής, με +7,04% για να κλείσει στις 21.501,23 μονάδες και διαγράφοντας μεγάλες απώλειες από τις αρχές της εβδομάδας. Την Τετάρτη, ο δείκτης αναφοράς σημείωσε την καλύτερη μέρα του από τον Οκτώβριο του 2008 καθώς εκτοξεύτηκε κατά 9%.

Ο δείκτης Hang Seng Tech ενισχύθηκε κατά 7,76% στις 4.572,79 μονάδες, με την Tencent να σημειώνει άνοδο 6,27%, την Alibaba να σημειώνει άλμα 12,46% και το JD.com να καταγράφει άνοδο 15,85%.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν υψηλότερα την ημέρα διαπραγμάτευσης, με το Shanghai composite να ενισχύεται 1,4% στις 3.215,04 μονάδες ενώ το στοιχείο Shenzhen κέρδισε 2,408% στις 12.289,97 μονάδες.

Την Τετάρτη, οι κινεζικές αγορές ανέκαμψαν μετά από αναφορά των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης που σηματοδότησε υποστήριξη για τις κινεζικές μετοχές. Το ίδιο ακολούθησαν και οι κινεζικές μετοχές εισηγμένες στις ΗΠΑ. Η έκθεση ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές και από τις δύο χώρες εργάζονται για ένα σχέδιο συνεργασίας για κινεζικές μετοχές εισηγμένες στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,4% στις αρχές του εμπορίου, με τις μετοχές ταξιδιών και αναψυχής να προσθέτουν 1,6% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ άλλαξαν ελάχιστα στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τις τελευταίες προβλέψεις της Fed, η οποία αύξησε σημαντικά τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό το 2022.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα