BA: Ανοιχτή σε εμπορική συμμαχία με την Alitalia

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 10:19

Ανοιχτή σε μια εμπορική συμμαχία με την αναδιοργανωμένη Alitalia φαίνεται πως είναι η British Airways, όπως προκύπτει από δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ουίλι Ουόλς στον σημερινό Τύπο.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο επικεφαλής του βρετανικού αερομεταφορέα δεν αποκλείει, μάλιστα, την επέκταση στο μέλλον μιας πιθανής εμπορικής συμμαχίας σε ευρύτερη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης και της απόκτησης ποσοστού στην Alitalia.

«Αυτό που προσφέρουμε, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, είναι μια αξιόπιστη συνεργασία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον ιταλικό αερομεταφορέα να αποφασίσει για το μέλλον του με ένα ευέλικτο τρόπο», δήλωσε ο Ουόλς σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι κοινοπραξία Ιταλών επενδυτών σχεδιάζει να αναδιοργανώσει τον εθνικό αερομεταφορέα της Alitalia σε μια μικρότερη εταιρεία. Την ίδια στιγμή, δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, οι Air France-KLM και Lufthansa, δίνουν «μάχη» για την απόκτηση ενός ποσοστού έως 25% στην Alitalia.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνομιλίες με τις Iberia και Qantas για μια τριμερή συγχώνευση, ο Ουόλς τόνισε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί μια συμφωνία. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η British Airways διαθέτει χρηματοδότηση για την εξαγορά νέων εταιρειών μέχρι το 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα