ΜΒΔΤ: «Πολύ ικανοποιητική» η χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας

Αισιοδοξία για Βοτανικό
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 12:25
UPD:12:36

Την αισιοδοξία της ότι θα δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση του Βοτανικού επαναλαμβάνει η διοίκηση της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τη χθεσινή πτώση της μετοχής της εταιρείας.

«Πιστεύουμε ακράδαντα στη δικαίωσή μας» επισημαίνει εταιρεία, εξηγώντας πως η αισιοδοξία της πηγάζει τόσο από τη νομιμότητα της οικοδομικής αδείας όσο και από το ρυθμιστικό της ρόλο στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της Διπλής Ανάπλασης.

Υπογραμμίζει, παράλληλα, πως δεν θα υπάρξει αλλαγή του χρονοδιαγράμματος περάτωσης του project δεδομένου ότι η κατασκευή του προχώρησε έως τώρα με ταχύτερους ρυθμούς από τους προβλεπόμενους.

Η ΜΒΔΤ υπενθυμίζει ότι η Καθαρή Θέση (NAV) ανά μετοχή της εταιρείας προ αναβαλλόμενης φορολογίας, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του εννεάμηνου του 2008, διαμορφώθηκε σε 20,42 ευρώ.

«Σε αυτή την τιμή δεν περιλαμβάνεται υπεραξία από την ολοκλήρωση της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό παρά μόνο υπεραξία γης η οποία ανέρχεται σε 2,8 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των 9,04 ευρώ η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται με έκπτωση (discount) 56% επί της Καθαρής της Θέσης στις 30/09/2008. Να τονιστεί ότι για το τέλος της χρήσης του 2008 δεν αναμένεται ουσιαστική μεταβολή της Καθαρής Θέσης της Εταιρίας», σημειώνεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει, παράλληλα, «πολύ ικανοποιητική» την χρηματοοικονομική της κατάσταση, εκτιμώντας ότι τα έσοδα από μισθώματα για το σύνολο του 2008 θα ανέλθουν σε 47 εκατ. ευρώ. Όπως συμπληρώνει, από τα συνολικά καθαρά δανειακά κεφάλαια (Net Debt) της εταιρείας στις 30/09/2008, ύψους 690 εκατ. ευρώ, τα 507 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 74% αποτελούν μακροπρόθεσμο δανεισμό του οποίου η διάρκεια εξόφλησης κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 14 έτη και η αποπληρωμή του διενεργείται κανονικά μέσω των εσόδων από εγγυημένα 12ετή, κατά μέσο όρο, μισθώματα που καταβάλλουν οι πελάτες της εταιρείας.

Όσον αφορά στον καθαρό τραπεζικό δανεισμό των 182 εκατ. ευρώ, ποσοστό 61% ή 111 εκατ. ευρώ σχετίζονται με την εξασφαλισμένη από ελληνικές τράπεζες χρηματοδότηση του κατασκευαστικού έργου του Βοτανικού, η οποία είτε θα εξοφληθεί εντός του 2009 στην περίπτωση πώλησης του εμπορικού κέντρου, είτε θα μετατραπεί σε μακροπρόθεσμο δανεισμό (π.χ. sale and lease back) στην περίπτωση διατήρησής του στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα