Toyota: Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 13:25
EPA/ΑΡΧΕΙΟ/EVERETT KENNEDY BROWN

Σειρά μέτρων, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής έτσι ώστε να αντεπεξέλθει στην παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει πλήξει τις πωλήσεις αυτοκινήτων, αποφάσισε η Toyota.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλούνται τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, στα μέτρα που έλαβε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας συγκαταλέγεται το «πάγωμα» της κατασκευής, από κοινού με την Isuzu Motors, ενός κινητήρα πετρελαίου, ο οποίος θα χρησιμοποιείτο στα μικρά αυτοκίνητα της εταιρείας που πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Επίσης, η Τoyota σχεδιάζει να μεταθέσει κατά τουλάχιστον ένα χρόνο τη λειτουργία του νέου της εργοστασίου της στην Πολιτεία Μισισιπή των ΗΠΑ, το οποίο επρόκειτο να ανοίξει το 2010 για να ενισχύσει την παραγωγή του υβριδικού Prius.

Όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Nikkei, η εταιρεία προτίθεται να ζητήσει από τις χαλυβουργίες να μειώσουν την τιμή της πλάκας του ατσαλιού κατά 30% από το νέο οικονομικό έτος που ξεκινά την 1η Απριλίου.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν στις αρχές του 2009 και η τιμή στην οποία καταλήγουν οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, η Τoyota και η Nippon Steel Corp, θεωρείται μέτρο σύγκρισης για την οικονομία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα