ΟΗΕ: Αντιμέτωπο με τη φτώχεια το 90% των Ουκρανών αν ο πόλεμος συνεχιστεί

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 10:37
UPD:10:39
REUTERS/THOMAS PETER

Εννέα στους 10 Ουκρανούς θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο φτώχειας και την οικονομική ανέχεια, αν ο πόλεμος συνεχιστεί τον επόμενο χρόνο, εξέλιξη που θα μπορούσε να εξανεμίσει δύο δεκαετίες οικονομικών κερδών, προειδοποίησε την Τετάρτη το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, Αχίμ Στάινερ, το UNDP συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Κιέβου για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο κατάρρευσης της ουκρανικής οικονομίας.

«Αν η σύγκρουση συνεχιστεί, θα δούμε τα ποσοστά της φτώχειας να κλιμακώνονται σημαντικά» δήλωσε ο κ. Στάινερ στο Reuters. «Σαφώς το ακραίο σενάριο είναι η κατάρρευση της οικονομίας στο σύνολό της. Και αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει το 90% των ανθρώπων είτε κάτω από το όριο της φτώχειας, είτε σε υψηλό κίνδυνο φτώχειας» πρόσθεσε.

Ο ανώτατος οικονομικός σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης Όλεγκ Ουστένκο δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής υποδομές τουλάχιστον 100 δισ. δολαρίων και ότι το 50% των ουκρανικών επιχειρήσεων έχει κλείσει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα