Πετρέλαιο: Τι πυροδότησε βουτιά στις τιμές

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων το μπρεντ - Κάτω από τα 100 δολάρια το αμερικανικό αργό
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 09:29
UPD:09:44

Σε τροχιά μεγάλης πτώσης βρίσκονται από χθες οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, απομακρυνόμενες έτσι από τα επίπεδα - ρεκόρ. Παραμένουν πάντως σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Traders σχολιάζουν πως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία- κόντρα στους βομβαρδισμούς και τις μάχες που μαίνονται, αλλά και στις δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων που δεν περιμένουν μία ειρηνευτική συμφωνία πριν από τις αρχές Μαΐου. 

Η τιμή του μπρεντ το πρωί της Τρίτης κάνει βουτιά 5,5% στα 100,90 δολάρια το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δύο εβδομάδες. Σφυροκόπημα δέχεται και το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού.  Η τιμή του υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου. Συγκεκριμένα καταγράφει πτώση 5,2% στα 97,5 δολάρια το βαρέλι. 

Παρόλα αυτά διεθνείς οίκοι προειδοποιούν πως όσο δεν έχουμε απτές αποδείξεις ότι οδεύουμε σε τερματισμό του πολέμου και αποκλιμάκωση της κρίσης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, το πετρέλαιο θα διατηρεί δυναμική ανόδου. Επιμένουν δε σε σενάρια που θέλουν τις τιμές του κοντά στα 175 δολ. ή και τα 200 δολάρια το βαρέλι. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα