Commonwealth: Πώληση μετοχών με έκπτωση

Λύση συνεργασίας με Merrill Lynch
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 10:09

Στην πώληση μετοχών σε τιμή πιο χαμηλή απ’ ό,τι είχε προγραμματίσει αναγκάστηκε να προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης ενυπόθηκων δανείων στην Αυστραλία, Commonwealth Bank of Australia, μετά τις κατηγορίες που επέρριψε στη Merrill Lynch ότι δεν ενημέρωσε τους επενδυτές για την αύξηση των επισφαλών δανείων της.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η αυστραλιανή τράπεζα στράφηκε στην UBS για τη διεξαγωγή της πώλησης μετοχών, ύψους δύο δισ. δολαρίων Αυστραλίας (1,4 δισ. δολ.), με τις μετοχές ύψους 1,65 δισ. δολαρίων να διατίθενται έναντι 26 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή.

Η Commonwealth έλυσε την αρχική συμφωνία της με τη Merrill Lynch να πουλήσει τις μετοχές έναντι 27 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή, καθώς η αμερικανική εταιρεία «δεν ενημέρωσε τους πιθανούς επενδυτές για τις διάφορες γνωστοποιήσεις της τράπεζας».

Μεταξύ των επενδυτών που προσέγγισαν τόσο η Merrill όσο και η UBS είναι η Constellation, η οποία ωστόσο αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.

Η Commonwealth προχωρά και σε πώληση επιπλέον μετοχών ύψους 357 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας στην τιμή των 28,37 δολαρίων ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Σύδνεϋ ανεστάλη σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα